راهنمای کاربردی و ساده گواهی SSL – آویس هاست
راهنمای کاربردی و ساده گواهی SSL – آویس هاست
در این مطلب از همیار تو می خواهیم اطلاعات مفیدی درمورد گوامی ssl در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم. در صورتی که قصد خرید گواهی ssl از سایت آویس هاست دارید ابتدا این مطلب را مطالعه نمایید و سپس اقدام به خرید کنید.
واژه SSL در واقع مخفف Secure Sockets Layer است. یعنی یک نوع تکنولوژی امنیتی در مقیاس استاندارد جهانی که قادر خواهید بود تا به وسیله آن، امکان برقراری ارتباط رمزنگاری شده میان یک مرورگر وب و یک وب سرور را به وجود آورید.

عوامل تاثیرگذار در بهینه ساختن سئو از نظر موتورهای جستجو
امروزه گواهینامههای SSL به وسیله میلیونها شرکت آنلاین مورد استفاده قرار میگیرد تا در مقابل خطراتی مانند سرقت و یا دستکاری اطلاعات حساس (مثل شماره کارتهای اعتباری، اسم کاربری، رمز عبور، ایمیل و …) که به وسیله هکرها صورت میگیرد، مقاومت کند. در حقیقت، SSL میتواند باعث شود که یک ارتباط خصوصی تنها میان طرفینی که در فضای وب حضور دارند، به وجود بیاید. در همین مسیر و به منظور حفظ نمودن امنیت مربوط به اطلاعات کاربران در فضای مجازی، پرشین تولز در ضمن همکاری نمودن با شرکتهای اروپایی، به فروختن SSL برای آدرسهای درون ایران، از جمله وب سایتهای ir و یا دامنههای gtld اقدام میکند.
به منظور ایجاد کردن این اتصال امن، یک گواهی SSL که البته به عنوان یک «گواهی دیجیتال» هم از آن نام برده میشود، بر روی یک وب سرور نصب گردیده و به انجام دادن این دو کار میپردازد:
- تایید کردن هویت و امنیت وب سایت (این اطمینان را به اشخاص بازدیدکننده خواهد داد که به یک سایت جعلی و ساختگی وارد نشده اند)
- رمزگذاری کردن دادههایی که در حال منتقل شدن هستند
آیا همه گواهیهای SSL شبیه به هم هستند؟
پاسخ این است: خیر.
انواع متفاوتی از از گواهینامههای SSL موجود هستند. گاهی مطابق هستند با تعداد دامنه و یا زیر دامنههایی که به آنها تعلق داردند؛ از جمله:
- Single: یک دامنه و یا زیردامنه را به شکلی کامل ایمن میسازد.
- Wildcard: یک دامنه و نیز تعداد نامحدودی از زیردامنههای آن را تحت پوشش خود قرار میدهد.
- :Multi-Domainدامنههای زیادی را تأیید مینماید.
و علاوه بر این، گاهی بر اساس سطح اعتبار سنجی لازم، مثل:
- اعتبار سنجی دامنه یا همان :DV SSL این سطح، دارای کمترین هزینه بوده و رمزگذاری اساسی و همچنین تأیید نمودن مالکیت ثبت دامنه را شامل میشود. دریافت کردن این نوع گواهی، به طور معمول، ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.
- اعتبار سازمانی یا همان :OV SSL جدای از رمزگذاری اساسی و تایید نمودن مالکیت اسم دامنه، جزئیات بخصوصی از مالک (برای مثال: اسم و آدرس) هم تأیید میشوند. دریافت نمودن این نوع از گواهینامه، ممکن است از چند ساعت تا چندین روز طول بکشد.
- Validation Extended (EV SSL) : این مورد، بستگی دارد به بالاترین درجه امنیتی؛ به این دلیل که انجام دادن آزمایشهای کامل، پیش از صادر شدن گواهینامه، ( دقیقاً بر اساس دستورالعملهای تعیین شده به وسیله کنسرسیوم صنعت صدور گواهینامه (SSL یک امر کاملاً ضروری است. علاوه بر مالکیت ثبت اسم دامنه و نیز احراز هویت سازمانی، وجود هویت به شکل قانونی، فیزیکی و عملیاتی نیز تأیید میگردد. دریافت نمودن این نوع از گواهی، به طور معمول ممکن است از چند روز تا چند هفته طول بکشد.
چه کسی امکان دارد که گواهی SSL لازم داشته باشد؟
باید گفت که هر شخص یا سازمانی که از وب سایت خودش با هدف ذخیره، تهیه، نمایش، پردازش و جمعآوری هرگونه اطلاعات محرمانه یا حساس استفاده مینماید، ممکن است به این گواهی نیاز داشته باشد. بعضی از نمونههای این اطلاعات، شامل موارد زیر میشود:
- ورودها و رمزهای عبور
- اطلاعات مالی (به عنوان مثال شماره کارتهای اعتباری و یا حسابهای بانکی)
- اطلاعات شخصی (برای مثال، اسم، تاریخ تولد، آدرس، شماره ملی)
- اطلاعات اختصاصی
- اسناد حقوقی و نیز قراردادها
- لیست مشتریها
- مدارک و اطلاعات پزشکی
از چه جایی میتوانیم گواهی SSL دریافت کنیم؟
میشود این گوونه گفت که مهمترین مسئله در خصوص گواهینامه SSL این موضوع است که آن، از کجا میآید. گواهینامههای SSL به وسیله انجمنهای گواهی(CA) اعطا میگردند. یعنی همان سازمانهای مورد اعتمادی که وظیفه آنها، سنجیدن اعتبار هویت و مشروعیت هر فردی است که درخواست گرفتن یک گواهی را دارد.
نقش CA پذیرفتن درخواستهای مربوط به گواهینامه، تأیید نمودن اعتبار برنامهها، صادر کردن گواهینامهها و نیز حفاظت از اطلاعات مربوط به اوضاع در گواهینامههایی است که صادر شدهاند. شما قادر خواهید بود تا گواهی SSL را از ثبت کنندههای اسم دامنه و یا ارائه دهنده خدمات میزبانی وب سایت بخرید.
اخطار: در زمان انتخاب نمودن ارائه دهنده SSL حقیقی، این واقعیت را هم در نظر داشته باشید که مرورگر کروم و فایرفاکس، به شکل معمول لیستی از CA های قابل اعتماد را در حافظه کش خود نگه میدارند.
با این حساب، در صورتی که یک گواهی دیجیتالی به وسیله نهادی که در لیست بالا قرار ندارد امضا بشود، مرورگر برای کاربر یک پیام هشدار میفرستد مبنی بر این موضوع که امکان دارد وب سایت بالا غیر قابل اعتماد باشد.
بازدیدکنندگان چطور میتوانند متوجه شوند که سایت ما دارای گواهی SSL است؟
چهار روش جهت تشخیص این موضوع که آیا سایتی دارای گواهینامه SSL است یا خیر، وجود دارد:
- وجود داشتن یک علامت قفل در سمت چپ URL
- وجود داشتن پیشوند https به جای http
- یک نشان اعتماد مثل یک تیک سبز
- یک نوار آدرس به رنگ سبز (برای گواهی (EV SSL